Τσίτσιου Μαρία

Home

Η Μαρία Τσίτσιου γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1983. Το 2000 εισήχθη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (7η σε σειρά) από όπου αποφοίτησε το 2006 με βαθμό 8,4. 

Η ερευνητική της εργασία αφορούσε στην αλληλεπίδραση της μορφολογίας των κτιρίων με το υδάτινο περιβάλλον και η πτυχιακή της εργασία αφορούσε στη σχεδίαση ενός ξενοδοχείου και ένα συνεδριακού κέντρου στην περιοχή του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. 

 

Από το 2006 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με αριθμό μητρώου: 110711. 

Το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Ουαλική Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cardiff (Cardiff University- Welsh School of Architecture) με αντικείμενο τον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Κτιρίων (Master of Science in Environmental Design of Buildings). 

Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Ι. Πασσόπουλου στην Κομοτηνή με αντικείμενο απασχόλησης την σχεδίαση πλήθους ιδιωτικών έργων (πολυκατοικιών, μονοκατοικιών) και την εκπόνηση δημοσίων μελετών κτιριακών έργων. 

Από τον Ιανουάριο του 2008 διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κομοτηνή στην οδό Παπαδήμα 22  με την επωνυμία +2. Αντικείμενό της είναι η έκδοση οικοδομικών αδειών, η επίβλεψη ιδιωτικών κτιριακών έργων, η διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, η ρύθμιση αυθαιρέτων και η έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Οι λιτές γραμμές, η λειτουργικότητα και η αρμονική ένταξη των κτιρίων στο περιβάλλον είναι κάποιες από τις βασικές της αρχές τόσο στην σχεδίαση όσο και στην επιλογή των υλικών.

Είναι ελεγκτής δόμησης και επιπλέον, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Μελετητών Δημοσίων Έργων στις κατηγορίες Πολεοδομικών και Ρυμοτομικών Μελετών (τάξη πτυχίου Α) και Αρχιτεκτονικών Μελετών Κτιριακών Έργων (τάξη πτυχίου Α).